خوردن نشاسته برای قطع خونریزی در بارداری تاثیر دارد؟ + روش مصرف
- نویسنده: دکتر محمد مهدی حسن زاده
- انتشار:
- بدون نظر
- بروزرسانی: 7 روز پیش
بعضی وقتها نگرانیهایی مثل لکهبینی یا خونریزی، دوران بارداری رو با اضطراب همراه میکنه. وقتی با صحبتهای اطرافیان یا جستجوهای اینترنتی روبهرو میشید، ممکنه با راهکارهای خانگی و سنتی مختلفی مواجه بشید. یکی از رایجترینشون، استفاده از نشاسته برای توقف خونریزی در بارداریه.
اما آیا این روش قدیمی واقعاً پایه علمی داره؟ تو این مطلب از ویمام، این موضوع رو بهطور کامل بررسی میکنیم. هم به باورها و تجربیات رایج میپردازیم و هم نگاه علمی و دقیق خواهیم داشت. هدف ما اینه که شما مادران عزیز با آگاهی کامل، بهترین تصمیم رو برای سلامت خود و فرزندتون بگیرید. با ما همراه باشید تا بفهمیم آیا واقعاً نشاسته برای قطع خونریزی در بارداری مؤثر و ایمنه یا نه.
چرا در بارداری دچار خونریزی یا لکه بینی میشویم؟

دیدن هرگونه لکه خون یا خونریزی در دوران بارداری، ممکن است که باعث نگرانی شود. اما مهم است بدانید که همیشه این موارد نشانه یک مشکل جدی نیستند، هرچند همیشه نیاز به بررسی پزشکی دارند. علل مختلفی میتوانند باعث بروز لکه بینی یا خونریزی در بارداری شوند که بسته به زمان وقوع آن در طول بارداری، متفاوت هستند.
در سه ماهه اول بارداری، یکی از علل شایع و معمولاً بیخطر، لکه بینی لانه گزینی است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که تخمک بارور شده در دیواره رحم جای میگیرد و میتواند باعث خونریزی خفیفی شود. تغییرات هورمونی سریع در اوایل بارداری نیز گاهی باعث حساسیت دهانه رحم و لکه بینی، به خصوص پس از معاینه واژینال یا رابطه جنسی میشود. متاسفانه، خونریزی میتواند نشانه اولیه تهدید به سقط نیز باشد. وجود هماتوم ساب کوریونیک، یعنی تجمع خون بین جفت و دیواره رحم، یکی دیگر از دلایل خونریزی در اوایل بارداری است که اغلب با استراحت برطرف میشود.
در سه ماهه دوم و سوم، علل دیگری مطرح میشوند. جفت سرراهی (پلاسنتا پرویا)، وضعیتی که در آن جفت به طور کامل یا جزئی دهانه رحم را میپوشاند، میتواند باعث خونریزی بدون درد شود. دکولمان جفت، یعنی جدا شدن زودهنگام جفت از دیواره رحم، یک وضعیت اورژانسی است که با خونریزی و درد همراه است. عفونتهای واژن یا دهانه رحم و در موارد نادر، شروع زایمان زودرس نیز میتوانند با خونریزی خود را نشان دهند.
نکته کلیدی این است که هرگز علت خونریزی را خودتان حدس نزنید. با مشاهده هر میزان لکه بینی یا خونریزی، فورا با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید تا علت دقیق آن مشخص و اقدامات لازم انجام شود.
خوردن نشاسته گندم و ذرت برای جلوگیری از خونریزی در بارداری
قبل از اینکه به بحث اصلی یعنی تاثیر نشاسته بر خونریزی بارداری بپردازیم، بد نیست کمی با خود نشاسته آشنا شویم. نشاسته در واقع یک نوع کربوهیدرات پیچیده است که در بسیاری از گیاهان به عنوان منبع ذخیره انرژی یافت میشود. ما انسانها از نشاسته به عنوان یکی از منابع اصلی انرژی در رژیم غذایی خود استفاده میکنیم.
انواع مختلفی از نشاسته وجود دارد که از گیاهان گوناگون استخراج میشوند، اما رایجترین انواع آن که معمولاً در آشپزخانهها پیدا میشوند عبارتند از:
-
نشاسته گندم: این نوع نشاسته که گاهی به آن نشاسته گل هم میگویند، از دانه گندم به دست میآید و معمولاً برای تهیه حلوا، برخی شیرینیها و به عنوان غلظتدهنده در غذاها استفاده میشود.
-
نشاسته ذرت: این نشاسته سفید رنگ و لطیف، از دانه ذرت استخراج میشود و کاربرد فراوانی در تهیه دسرها (مثل فرنی و پودینگ)، سسها و سوپها به عنوان عامل غلظتدهنده دارد.
-
نشاسته سیب زمینی: کمتر از دو نوع قبلی رایج است، اما در برخی دستورهای غذایی و صنایع غذایی کاربرد دارد.
حالا به بخش اصلی بحث میرسیم. در میان توصیههای خانگی و سنتی که سینه به سینه منتقل میشود، خوردن نشاسته برای جلوگیری از خونریزی در بارداری و یا قطع لکه بینی، جایگاه ویژهای دارد. این باور به قدری رایج است که بسیاری از خانمهای باردار به محض مشاهده کوچکترین لکه بینی، اولین راهکاری که به ذهنشان میرسد یا از دیگران میشنوند، مصرف نشاسته است.
اما ریشه این باور کجاست؟ چرا مردم فکر میکنند پودر سفید رنگ نشاسته میتواند جلوی خونریزی را بگیرد؟ دلایل مختلفی برای این تصور وجود دارد که عمدتاً بر پایه مشاهدات سطحی و تفاسیر غیرعلمی استوار است:
-
خاصیت غلیظکنندگی: همانطور که گفتیم، نشاسته وقتی با مایعات مخلوط میشود، به خصوص در معرض حرارت، غلیظ میشود. برخی به اشتباه تصور میکنند که خوردن نشاسته میتواند خون را هم غلیظ کند و به این ترتیب جلوی خونریزی را بگیرد یا آن را بند بیاورد. این تصور از نظر فیزیولوژیکی کاملاً نادرست است، زیرا نشاسته خورده شده وارد دستگاه گوارش میشود و مستقیماً روی غلظت خون در عروق رحمی تاثیری ندارد.
-
تصور “سفت کردن” جای جنین: باور دیگری وجود دارد مبنی بر اینکه نشاسته میتواند به نوعی جای جنین را در رحم محکمتر یا “سفت” کند و از این طریق مانع از سقط یا خونریزی شود. این هم یک تصور کاملاً عامیانه و بدون هیچ پایه علمی است. فرایند لانه گزینی و رشد جنین بسیار پیچیدهتر از آن است که با خوردن نشاسته تحت تاثیر قرار گیرد.
-
تجربیات فردی و طب سنتی: بسیاری از افراد ممکن است تجربه کرده باشند که پس از مصرف نشاسته، لکه بینیشان کم یا قطع شده است. این اتفاق ممکن است کاملاً تصادفی بوده باشد (مثلاً لکه بینی لانه گزینی به خودی خود متوقف شده) اما فرد آن را به مصرف نشاسته نسبت داده و این تجربه را به دیگران منتقل کرده است. در برخی متون یا توصیههای طب سنتی قدیمی نیز ممکن است اشاراتی به این موضوع شده باشد.
بنابراین، استفاده از نشاسته برای قطع خونریزی در بارداری یک راهکار بسیار رایج بر اساس باورهای عمومی و تجربیات منتقل شده است، اما آیا علم پزشکی هم این موضوع را تایید میکند؟ در ادامه به این پرسش پاسخ خواهیم داد.
نشاسته یه روش سنتیه، اما اگه دنبال راهکارهای گیاهی و تایید شده در طب سنتی هستید، گزینههای دیگهای هم وجود داره. ما تو یه مقاله دیگه، یه لیست از بهترین داروهای گیاهی برای کنترل خونریزی بارداری رو معرفی کردیم.
طریقه مصرف نشاسته برای بارداری چگونه است؟

وقتی صحبت از طریقه مصرف نشاسته برای بارداری با هدف کنترل لکه بینی یا خونریزی میشود، روشهای مختلفی در میان مردم رایج است. این روشها معمولاً ساده هستند و بر اساس همان باورهای سنتی شکل گرفتهاند. در اینجا به چند مورد از متداولترین این روشها اشاره میکنیم:
-
خوردن آب و نشاسته در بارداری
این شاید رایجترین روش باشد. معمولاً توصیه میشود که یک قاشق غذاخوری از پودر نشاسته، که اغلب نشاسته گندم یا ذرت است، در یک لیوان آب سرد حل شود و بلافاصله نوشیده شود. تاکید بر آب سرد به این دلیل است که نشاسته در آب گرم گلوله شده و حالت ژلهای پیدا میکند. برخی معتقدند که این مخلوط باید به صورت ناشتا یا با معده خالی مصرف شود تا تاثیر بهتری داشته باشد. تعداد دفعات مصرف هم متفاوت است، از یک بار در روز تا چند بار، بسته به شدت لکه بینی. -
ماست و نشاسته در بارداری
روش دیگر، مخلوط کردن پودر نشاسته با ماست است. یک یا دو قاشق نشاسته را با چند قاشق ماست ساده مخلوط کرده و میخورند. این روش ممکن است برای کسانی که طعم مخلوط آب و نشاسته را دوست ندارند، قابل تحملتر باشد. باز هم ممکن است توصیه به مصرف با معده خالی وجود داشته باشد. -
خوردن فرنی نشاسته در بارداری
تهیه فرنی با نشاسته یکی دیگر از گزینههاست. در این روش، نشاسته (معمولا ذرت یا گندم) با مقداری آب سرد یا شیر سرد مخلوط میشود تا کاملا حل شود، سپس روی حرارت ملایم قرار داده شده و مرتب هم زده میشود تا به غلظت مناسب برسد. گاهی کمی شکر یا گلاب هم برای طعم بهتر به آن اضافه میکنند. فرنی حالت پخته شده نشاسته است و هضم آن معمولا راحتتر است. برخی معتقدند فرنی گرم میتواند آرامشبخش باشد.
اینها روشهای متداولی هستند که افراد بر اساس شنیدهها یا تجربیات شخصی برای استفاده از نشاسته برای قطع لکه بینی در بارداری به کار میبرند. انتخاب نوع نشاسته (گندم یا ذرت) نیز اغلب سلیقهای است و تفاوت خاصی بین آنها از نظر این باور عمومی وجود ندارد.
اگرچه این روشها در بین برخی افراد برای کنترل لکه بینی در بارداری استفاده میشود، اما اثربخشی آنها از نظر علمی تایید نشده و صرفاً بر اساس تجربیات فردی و باورهای سنتی است.
خوردن نشاسته در ماه اول بارداری و لکه بینی لانه گزینی
یکی از زمانهایی که نگرانی از لکه بینی بیشتر میشود و توصیهها برای خوردن نشاسته در ماه اول بارداری اوج میگیرد، همین هفتههای ابتدایی پس از مثبت شدن تست بارداری است. در این دوران، بسیاری از خانمها با پدیدهای به نام لکه بینی لانه گزینی مواجه میشوند که میتواند باعث اضطراب شود، به خصوص اگر بارداری اول باشد یا سابقه سقط وجود داشته باشد.
لکه بینی لانه گزینی چیست؟ حدود 6 تا 12 روز پس از لقاح، جنین اولیه (بلاستوسیست) به دیواره داخلی رحم که آندومتر نام دارد، میچسبد و شروع به نفوذ در آن میکند تا بتواند تغذیه و رشد خود را آغاز کند. این فرایند چسبیدن و نفوذ، میتواند باعث پارگی مویرگهای خونی کوچک در دیواره رحم شود و خونریزی بسیار خفیفی ایجاد کند. این خونریزی معمولاً به صورت چند لکه صورتی کمرنگ یا قهوهای دیده میشود، بسیار کمتر از خونریزی قاعدگی است و اغلب فقط یک یا دو روز طول میکشد.
حالا ارتباط این موضوع با نشاسته چیست؟ در باور عمومی، اینطور جا افتاده که خوردن نشاسته در بارداری، به خصوص در این مرحله حساس اولیه، میتواند به “محکم شدن” جای جنین کمک کند و جلوی این لکه بینی را بگیرد یا حتی از سقط جنین در مراحل اولیه جلوگیری کند. برخی تصور میکنند نشاسته با کمک به فرایند لانه گزینی یا تثبیت بارداری، نقش حمایتی ایفا میکند. به همین دلیل، ممکن است به محض مشاهده لکه بینی لانه گزینی یا حتی پیشگیرانه در همان روزهای اول بارداری، به مصرف آب و نشاسته یا سایر روشها روی بیاورند.
هیچ مدرک علمی قطعی برای تایید این مطلب که خوردن نشاسته در ماه اول بارداری به لانه گزینی کمک میکند یا لکه بینی آن را متوقف میسازد، وجود ندارد. لکه بینی لانه گزینی یک فرایند فیزیولوژیک طبیعی است و معمولاً نیازی به مداخله ندارد.
کدام نشاسته برای لانه گزینی خوبه؟ گندم یا ذرت؟

در میان کسانی که به تاثیر نشاسته بر بارداری و لانه گزینی باور دارند، گاهی این سوال پیش میآید که کدام نشاسته برای لانه گزینی خوبه؟ آیا تفاوتی بین نشاسته گندم و نشاسته ذرت وجود دارد؟ آیا یکی از آنها تاثیر بیشتری در کنترل لکه بینی یا کمک به تثبیت جنین دارد؟
-
نشاسته گندم خوبه یا ذرت برای لانه گزینی
پاسخ به این سوال در چهارچوب باورهای عمومی و سنتی، اغلب قطعی نیست. برخی ممکن است بر اساس تجربه شخصی یا شنیدههایشان، نشاسته گندم (نشاسته گل) را ترجیح دهند و معتقد باشند که “طبع گرمتری” دارد یا “قویتر” است. دیگران ممکن است نشاسته ذرت را به دلیل بافت نرمتر یا طعم ملایمترش ترجیح دهند یا شنیده باشند که این نوع بهتر عمل میکند. در واقع، هیچ اتفاق نظری در این مورد در باورهای عامیانه وجود ندارد و انتخاب بین این دو بیشتر سلیقهای یا بر اساس دسترسی آسانتر است.
اما از دیدگاه علمی، پاسخ روشن است. هیچ تفاوتی بین نشاسته گندم و نشاسته ذرت از نظر تاثیر بر لانه گزینی یا قطع خونریزی وجود ندارد، چون اساساً هیچکدام تاثیر اثبات شدهای در این زمینه ندارند. هر دو نوع نشاسته، کربوهیدراتهای پیچیدهای هستند که در دستگاه گوارش به قندهای ساده تجزیه میشوند و به عنوان منبع انرژی به کار میروند. تفاوت اصلی آنها در منبع گیاهی، روش استخراج و شاید اندکی در ویژگیهای فیزیکی (مانند میزان غلظتدهی در دماهای مختلف یا شفافیت ژل حاصله) باشد که این تفاوتها هیچ ارتباطی با فرایندهای بیولوژیکی لانه گزینی یا انعقاد خون در رحم ندارند.
بنابراین، انتخاب بین نشاسته گندم یا ذرت برای لانه گزینی، بیشتر سلیقهای است و پایه و اساس علمی ندارد که یکی بر دیگری برای قطع خونریزی ارجحیت داشته باشد.
فواید خوردن نشاسته بعد از انتقال جنین
استفاده از نشاسته فقط به بارداریهای طبیعی محدود نمیشود. در میان خانمهایی که تحت درمانهای کمک باروری مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF) قرار میگیرند، به خصوص در روزهای حساس پس از انتقال جنین به رحم، گاهی توصیه به مصرف نشاسته شنیده میشود. نحوه خوردن نشاسته بعد از انتقال جنین معمولاً تفاوتی با روشهای ذکر شده قبلی (حل کردن در آب سرد، مخلوط با ماست یا به صورت فرنی) ندارد.
اما چرا این باور در این گروه خاص هم وجود دارد؟ دوره پس از انتقال جنین، دورهای پر از امید و اضطراب برای زوجین است. آنها تمام تلاش خود را میکنند تا شانس موفقیت لانه گزینی جنین و شروع یک بارداری سالم را افزایش دهند. در این میان، هر توصیه یا راهکاری که حتی اندکی امیدبخش به نظر برسد، ممکن است مورد توجه قرار گیرد. باور به اینکه نشاسته میتواند به “چسبیدن” بهتر جنین به دیواره رحم کمک کند یا با کنترل لکه بینیهای احتمالی، نشانه خوبی باشد، باعث میشود برخی به خوردن نشاسته بعد از انتقال جنین روی بیاورند. این توصیهها معمولاً از طریق دوستان، آشنایان، یا گروههای حمایتی آنلاین که تجربیات شخصی خود را به اشتراک میگذارند، منتقل میشود و کمتر پایه علمی دارد.
پزشکان و متخصصان ناباروری معمولاً چنین توصیهای نمیکنند و بر اهمیت پیروی از دستورالعملهای پزشکی دقیق، مصرف داروهای تجویز شده (مانند پروژسترون) و داشتن استراحت کافی در این دوره تاکید دارند. اتکا به روشهای اثبات نشده مانند خوردن نشاسته، نه تنها کمکی نمیکند، بلکه ممکن است باعث شود فرد از انجام مراقبتهای ضروری غافل شود.
خوردن نشاسته در بارداری ضرر دارد؟

تا اینجا بیشتر در مورد باورها و عدم اثبات علمی تاثیر نشاسته صحبت کردیم. اما سوال مهم دیگری که پیش میآید این است که آیا خوردن نشاسته در بارداری ضرر دارد؟ آیا مصرف آن میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد؟
پاسخ به این سوال کمی پیچیده است. مصرف متعادل نشاسته به صورت پخته شده، مانند فرنی یا در ترکیب غذاها، معمولاً در بارداری مشکلی ایجاد نمیکند و بخشی از یک رژیم غذایی عادی است. نشاسته منبع انرژی است، هرچند ارزش غذایی دیگری (مانند ویتامینها و مواد معدنی) ندارد.
اما مشکل زمانی آغاز میشود که نشاسته به مقدار زیاد، به صورت خام (حل شده در آب سرد) و صرفاً با هدف درمانی (مثلاً قطع خونریزی) مصرف شود. در این حالت، ممکن است برخی عوارض و نکات منفی مطرح باشد:
-
ارزش غذایی پایین: نشاسته خالص، چیزی جز کربوهیدرات نیست. مصرف زیاد آن، به خصوص اگر جایگزین مواد غذایی مغذیتر شود، میتواند دریافت ویتامینها، مواد معدنی و پروتئینهای ضروری برای مادر و جنین را کاهش دهد.
-
کالری بالا و قند خون: نشاسته کالری نسبتاً بالایی دارد. مصرف بیرویه آن میتواند منجر به افزایش وزن نامطلوب در بارداری شود. همچنین، کربوهیدراتها در بدن به قند تبدیل میشوند و مصرف زیاد نشاسته میتواند باعث نوسانات قند خون شود که برای مادران مبتلا به دیابت بارداری یا در معرض خطر آن، نگرانکننده است.
-
مشکلات گوارشی: برخی افراد، به خصوص با مصرف نشاسته خام، ممکن است دچار مشکلات گوارشی مانند نفخ، سنگینی معده یا حتی یبوست شوند.
-
خطر آلودگی: نشاستههایی که به صورت فلهای و غیربستهبندی تهیه میشوند، ممکن است حاوی آلودگیهای میکروبی یا گرد و غبار باشند که مصرف خام آنها میتواند خطرناک باشد.
-
تداخل با جذب مواد مغذی: هرچند نیاز به تحقیقات بیشتری است، اما مصرف بسیار زیاد برخی انواع فیبر و کربوهیدرات میتواند با جذب مواد معدنی مهمی مانند آهن و کلسیم تداخل ایجاد کند.
بنابراین، در پاسخ به سوال “خوردن نشاسته در بارداری ضرر دارد؟” باید گفت که مصرف گاه به گاه و کم نشاسته پخته ایرادی ندارد، اما مصرف زیاد، خام و با هدف درمانی آن توصیه نمیشود و ممکن است بدون اینکه فایدهای برای خونریزی داشته باشد، عوارضی را هم به دنبال بیاورد.
اگرچه مصرف کم نشاسته پخته شده در بارداری معمولاً بیخطر است، اما خوردن نشاسته در بارداری به مقدار زیاد یا به صورت خام، به خصوص با هدف درمانی، ممکن است بدون فایده بوده و حتی عوارضی به همراه داشته باشد. مشورت با پزشک در این زمینه ضروری است.
این خونریزیها گاهی با سقطهای خیلی زودرس که بهشون بارداری شیمیایی میگن، اشتباه گرفته میشن. مهمه که با این پدیده هم آشنا باشید. برای اطلاعات بیشتر، میتونید مقاله رازهای ناگفته سقط جنین زودرس یا بارداری شیمیایی رو مطالعه کنید.
نظر پزشکان و متخصصان درباره مصرف نشاسته برای خونریزی بارداری
تا اینجا بیشتر از باورهای رایج و روشهای سنتی صحبت کردیم. اما علم پزشکی مدرن و متخصصان زنان و زایمان در این باره چه نظری دارند؟ آیا نشاسته برای قطع خونریزی در بارداری از دیدگاه علمی جایگاهی دارد؟
پاسخ قاطع و روشنی که از جامعه پزشکی میشنوید این است: خیر. هیچ سند و مدرک علمی معتبری وجود ندارد که نشان دهد مصرف خوراکی نشاسته میتواند خونریزی یا لکه بینی دوران بارداری را متوقف کند یا کاهش دهد. تمام باورهای موجود در این زمینه، صرفاً تجربیات شخصی، شنیدهها و تفاسیر نادرست از عملکرد بدن هستند.
چرا نشاسته تاثیری ندارد؟ همانطور که پیشتر اشاره شد، نشاسته پس از خورده شدن وارد دستگاه گوارش میشود، در آنجا به مولکولهای قند ساده (گلوکز) تجزیه شده و سپس جذب خون میشود تا برای تولید انرژی مصرف شود یا ذخیره گردد. این فرایند هیچ تاثیر مستقیمی بر موارد زیر ندارد:
-
انعقاد خون: نشاسته تاثیری بر فاکتورهای انعقادی خون یا فرایند لخته شدن خون در محل خونریزی (مثلاً در رحم) ندارد.
-
انقباض عروق: نشاسته باعث تنگ شدن عروق خونی رحم نمیشود تا خونریزی را کم کند.
-
تثبیت جفت یا جنین: نشاسته هیچ نقش ساختاری یا هورمونی در تقویت اتصال جفت به رحم یا حفظ بارداری ندارد.
به همین دلیل، پزشکان هرگز مصرف نشاسته را به عنوان روشی برای درمان خونریزی بارداری تجویز نمیکنند. تاکید اصلی علم پزشکی بر تشخیص علت دقیق خونریزی است. آیا خونریزی ناشی از لانه گزینی است؟ هماتوم؟ جفت سرراهی؟ تهدید به سقط؟ هر کدام از این موارد نیاز به رویکرد درمانی متفاوتی دارند که ممکن است شامل استراحت مطلق، تجویز داروهای خاص (مانند پروژسترون)، یا حتی اقدامات اورژانسی باشد.
خطر اصلی اتکا به روشهای خانگی و اثبات نشده مانند مصرف نشاسته برای قطع خونریزی در بارداری این است که میتواند باعث تاخیر در مراجعه به پزشک و دریافت مراقبتهای ضروری شود. این تاخیر، به خصوص در موارد جدیتر، میتواند عواقب ناگواری برای سلامت مادر و جنین به همراه داشته باشد.
بنابراین، از دیدگاه علمی، مصرف نشاسته برای قطع خونریزی در بارداری هیچ جایگاهی ندارد و اکیداً توصیه میشود به جای آن، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
پس اگر در بارداری خونریزی یا لکه بینی داشتم چه کار کنم؟

حالا که متوجه شدیم نشاسته راه حل مناسبی نیست، سوال مهم این است که اگر در دوران بارداری متوجه لکه بینی یا خونریزی شدیم، چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ دانستن اقدامات صحیح در این شرایط میتواند به حفظ آرامش شما و دریافت به موقع کمک پزشکی کمک کند.
اولین و مهمترین قدم، حفظ آرامش است. هرچند دیدن خون نگرانکننده است، اما استرس زیاد کمکی نمیکند. بلافاصله با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید و شرایط را به طور کامل برایشان توضیح دهید (میزان خونریزی، رنگ آن، وجود یا عدم وجود درد، هفته بارداری و…). آنها بهترین راهنمایی را بر اساس شرایط شما ارائه خواهند داد.
تا زمانی که با پزشک صحبت نکردهاید یا طبق دستور ایشان، استراحت کنید. از انجام فعالیتهای سنگین، بلند کردن اجسام سنگین و پیادهروی طولانی خودداری کنید.
برای اینکه بتوانید میزان و نوع خونریزی را بهتر بررسی کنید و به پزشک گزارش دهید، از پد بهداشتی استفاده کنید. از تامپون یا دوش واژینال استفاده نکنید. به رنگ خون (قرمز روشن، صورتی، قهوهای) و میزان آن (چند لکه، خونریزی در حد قاعدگی یا بیشتر) دقت کنید.
تا زمانی که علت خونریزی مشخص نشده و پزشک اجازه نداده است، از رابطه جنسی خودداری کنید.
هرگز، تحت هیچ شرایطی، خودسرانه دارو یا مادهای (از جمله نشاسته، داروهای گیاهی و…) مصرف نکنید. فقط داروهایی را که پزشکتان تجویز کرده است، استفاده کنید.
در نهایت، تمام دستورات پزشک را به دقت دنبال کنید، معاینات و سونوگرافیهای لازم را انجام دهید و هرگونه تغییر در وضعیتتان را مجدداً به ایشان اطلاع دهید. مراجعه فوری به پزشک کلید اصلی مدیریت صحیح خونریزی در بارداری است.
اگه خونریزی شما به خاطر مشکلاتی مثل جفت سرراهی باشه، این روشهای خانگی کافی نیستن و نیاز به مراقبت پزشکی دارید. برای اینکه با این مشکل جدی آشنا بشید، حتما مقاله جفت سرراهی چیست و چه مراقبتهایی لازم دارد؟ رو بخونید.
نکات آخر
در پایان این بررسی جامع، میتوانیم به یک نتیجهگیری مشخص برسیم: نشاسته برای قطع خونریزی در بارداری با وجود اینکه یک باور رایج و قدیمی است و بسیاری از مادران ممکن است بر اساس شنیدهها یا تجربیات شخصی از آن استفاده کنند، اما هیچگونه پشتوانه علمی معتبری ندارد. علم پزشکی مدرن، تاثیری برای مصرف خوراکی نشاسته در کنترل خونریزی یا لکه بینی دوران بارداری قائل نیست.
مهمترین نکتهای که باید به خاطر بسپارید این است که هرگونه خونریزی یا لکه بینی در بارداری، فارغ از میزان یا رنگ آن، نیازمند بررسی دقیق توسط پزشک یا ماما است تا علت اصلی آن مشخص شود. اتکا به روشهای خانگی و اثبات نشده مانند مصرف نشاسته، نه تنها کمکی نمیکند، بلکه میتواند با به تاخیر انداختن مراجعه به پزشک، سلامت شما و جنینتان را به خطر بیندازد.
در وی مام، ما همواره تلاش میکنیم با ارائه اطلاعات دقیق، بهروز و مبتنی بر شواهد علمی، شما را در مسیر یک بارداری سالم، آگاهانه و کمدغدغه یاری کنیم. به یاد داشته باشید که در دوران حساس بارداری، بهترین و امنترین راه، اعتماد به دانش پزشکی و مشورت با متخصصان است. برای سلامت خود و فرزند دلبندتان، همیشه اولویت را به نظر پزشک بدهید.
سوالات متداول
مصرف متعادل نشاسته پخته معمولاً بیضرر است، اما خوردن زیاد یا خام آن ممکن است باعث مشکلات گوارشی یا افزایش قند خون شود. مهمتر اینکه تاثیری در قطع خونریزی ندارد و نباید جایگزین مراجعه به پزشک شود.
هیچ توصیه علمی برای مدت زمان مصرف نشاسته وجود ندارد، زیرا اثربخشی آن برای قطع لکهبینی ثابت نشده است. در صورت لکهبینی، به جای مصرف نشاسته، فورا با پزشک خود مشورت کنید.
بر اساس باور عمومی، معمولاً نشاسته را در آب سرد حل میکنند، اما از نظر علمی دمای آب تاثیری در اثربخشی (که اثبات نشده) ندارد. مهم مراجعه به پزشک برای تشخیص علت خونریزی است.
خیر، هیچ پایه علمی وجود ندارد که نشان دهد خوردن نشاسته بر جنسیت جنین تأثیر میگذارد. جنسیت جنین توسط کروموزومهای اسپرم پدر تعیین میشود.
خیر، هیچ مدرک علمی مبنی بر موثر بودن نشاسته برای کنترل خونریزی یا لکهبینی ناشی از لانهگزینی وجود ندارد. لکهبینی لانهگزینی معمولاً خفیف و خودبهخود متوقف میشود.
هیچ ماده غذایی خاصی برای قطع فوری خونریزی بارداری توصیه نمیشود. مهمترین اقدام، مراجعه به پزشک برای تشخیص علت و دریافت درمان مناسب است.
بله، حتماً به توصیه پزشک خود عمل کنید. اتکا به روشهای سنتی تایید نشده میتواند خطرناک باشد.
هیچ تفاوت علمی بین نشاسته گندم و ذرت برای تاثیر بر لکهبینی بارداری وجود ندارد. انتخاب بین این دو بیشتر سلیقهای است و هیچکدام اثربخشی اثبات شدهای ندارند. خوردن نشاسته برای قطع خونریزی در بارداری ضرر دارد؟
تا چند روز باید نشاسته خورد برای قطع لکه بینی بارداری؟
نشاسته رو باید با آب سرد خورد یا آب گرم برای خونریزی بارداری؟
آیا خوردن نشاسته روی جنسیت جنین تاثیر دارد؟
نشاسته برای خونریزی لانه گزینی هم خوبه؟
به جای نشاسته چی بخورم برای قطع خونریزی بارداری؟
دکترم گفته نشاسته نخورم، به حرفش گوش کنم؟
نشاسته گندم بهتره یا ذرت برای لکه بینی؟
منبع: expectful
- دسته بندی: بارداری و زایمان, بیماری و مراقبت بارداری, مقالات
- برچسب: بارداری, خونریزی در بارداری